Goal News Karditsa – Όλη η αθλητική επικαιρότητα  του Ν. Καρδίτσας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΡΕΤΡΟ: Σοβαρές καταγγελίες στη συνεδρίαση της ΕΠΣ Καρδίτσας

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στη συνεδρίαση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας το βράδυ της Πέμπτης και μάλλον δικαιολογημένα. Φοβερά και τρομερά πράγματα καταγγέλθηκαν στη συνεδρίαση από τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Μανώλη Παλάσκα, καταγγελίες που είχαν ως αποδέκτες τους κ.κ. Γιώργο Κρανή και Λάζαρο Μαντζιάρα. Στο Πειθαρχικό παραπέμπεται ο κ. Κρανής, έκπτωτος από το αξίωμά του μέλους του Δ.Σ της ΕΠΣΚ ο κ. Μαντζιάρας, βάση του καταστατικού που δεν επιτρέπει εμπορική δραστηριότητα με αθλητικά είδη. Τι απάντησαν οι δύο καταγγελλόμενοι. Η ειρηνική περίοδος στην Αζά ανήκει στο παρελθόν. Στην  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, που έγινε παρουσία δημοσιογράφων,  ακούστηκαν φοβερά και τρομερά,  που όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μανώλης Παλάσκας, αλλά και οι καταγγελλόμενοι από την πλειοψηφία του Δ.Σ., θα έχουν και συνέχεια. Αφορμή για τα «μαχαιρώματα» στάθηκαν τα ήξεις-αφήξεις του βοηθού διαιτητή της αναμέτρησης της Β΄ ΕΠΣΚ ανάμεσα στον Κεραυνό Σταυρού και την Κυψέλη, ο οποίος άλλαξε τρεις με τέσσερις φορές τους ισχυρισμούς του, για τα όσα έγιναν στον επίμαχο αγώνα και ανακάτωσε τους πάντες και τα πάντα στο Διοικητικό Συμβούλιο. «Με παρέμβαση του Γιώργου Κρανή είπε όσα είπε ο συγκεκριμένος διαιτητής» κατήγγειλε ο Μανώλης Παλάσκας, αλλά και όπως υποστήριξαν άλλα μέλη του συμβουλίου, «δεν αναμίχθηκα περισσότερο από όσο μου επέβαλε ο θεσμικός μου ρόλος» αντέτεινε ο κ. Κρανής. Την έκπτωση του Λάζαρου Μαντζιάρα από το αξίωμα του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Ένωσης, λόγω καταστατικού, που προβλέπει ρητά, πως δεν μπορεί να είναι μέλος της Ένωσης έμπορος αθλητικών ειδών. «Δεν έχω στο όνομα μου κανένα μαγαζί με αθλητικά είδη» απάντησε ο κ. Μαντζιάρας, που καλείται να αλλάξει δικαστικώς την απόφαση του Δ.Σ.
Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της ΕΠΟ εξαιτίας των οποίων είχαμε την πρώτη διαφοροποίηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ., αφού Γιώργος Κρανής και Λάζαρος Μαντζιάρας, αποφάσισαν να πάνε κόντρα στην πλειοψηφία και να μην στηρίξουν την υποψηφιότητα του Βασίλη Γκαγκάτση (και κατ’ επέκταση τις υποψηφιότητες των συναδέλφων τους Μανώλη Παλάσκα και Σωτήρη Πάπαρη), αλλά αυτή του Γιώργου Σαρρή, η αφορμή για την οριστική ρήξη ήρθε μέσω των όσων γνωστών γεγονότων έλαβαν χώρα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής μεταξύ του Κεραυνού Σταυρού και της Κυψέλης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Μανώλης Παλάσκας κατήγγειλε στη συνεδρίαση της Πέμπτης, πως πίσω από την πρώτη αντίδραση του συγκεκριμένου διαιτητή ήταν το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Κρανής,  ο οποίος όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, ζήτησε από τον διαιτητή να καταγγείλει τα όσα έγιναν στο ματς του Σταυρού για να δημιουργήσει πρόβλημα στην διοίκηση. «Έταξε στον διαιτητή πως θα τον πάει Σούπερ Λίγκα, αν προχωρήσει σε καταγγελία για τα όσα έγιναν και δεν έγιναν στον αγώνα» τόνισε ο κ. Παλάσκας που προχώρησε και σε άλλες αποκαλύψεις. «Ο διαιτητής ήρθε τη Δευτέρα στην ΕΠΣΚ και στη συνάντηση που είχε μαζί μου, παρουσία και άλλων μελών  του Δ.Σ., μας είπε πως για να στείλει αυτή την επιστολή τον επηρέασε το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κρανής. Στη συνέχεια κάλεσα τον κ. Κρανή στο γραφείο μου και ενώπιον του μέλους του Δ.Σ. κ. Γιαννακόπουλου, επιβεβαίωσε και ο ίδιος  τα λεγόμενα του διαιτητή, τονίζοντας πως καλό θα ήταν να ξεχαστεί το θέμα και να τελειώσει σ’ αυτή τη συνάντηση». Σε κείνο το σημείο το λόγο πήρε ο κ. Γιαννακόπουλος ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του προέδρου, επισημαίνοντας πως ο κ. Κρανής απείλησε έμμεσα τον κ. Παλάσκα πως αν δεν κλείσει το θέμα θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις κατά το προσώπου του. «Προς τιμήν του προέδρου το θέμα συνεχίζεται και θα αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές του» σημείωσε ο κ. Γιαννακόπουλος.
Στη συνέχεια ο κ. Παλάσκας αποκάλυψε πως στη συγκέντρωση των διαιτητών που έγινε την Τρίτη, ο διαιτητής του επίμαχου αγώνα αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια σε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα της Κυριακής στο Σταυρό επιβεβαιώνοντας ενώπιον όλων των διαιτητών (αλλά και της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΚ) πως για την επιστολή του υπεύθυνος ήταν ο κ. Κρανής. Τα λεγόμενα του προέδρου της Ένωσης επιβεβαίωσαν και τα μέλη της Ε.Δ. που έδωσαν το παρόν στη συνεδρίαση, οι κ.κ. Κουκουζέλης (παρατηρητής στον αγώνα του Σταυρού) και Στάθας. Ο κ. Παλάσκας στη συνέχεια αποκάλυψε πως ο διαιτητής αν και είχε κληθεί να απολογηθεί το απόγευμα της Πέμπτης ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής τελικά δεν παρέστη, αλλά αντ’ αυτού απέστειλε εξώδικο στο Δ.Σ. της ΕΠΣΚ με το οποίο ξαναγύρισε στα όσα ισχυρίζονταν το απόγευμα της Κυριακής! Τα ήξεις-αφήξεις του νεαρού διαιτητή όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν τις αντιδράσεις και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ., με τον Γιώργο Κρανή να παίρνει στη συνέχεια το λόγο και να αρνείται όλες τις κατηγορίες. «Πήρα τηλέφωνο τον διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα και αφού έμαθα για το τι συνέβη. Είναι γνωστός και φίλος μου ο συγκεκριμένος διαιτητής και ως μέλος του Δ.Σ. πήρα να μάθω τι συνέβη. Αρνούμαι πως τον επηρέασα για να γράψει ότι έγραψε, αρνούμαι πως έγιναν όλα όσα ισχυρίζεστε πως έγιναν, αρνούμαι να μπω σε μια τέτοια αντιπαράθεση που με βάζετε να μπω» τόνισε ο κ. Κρανής, που αρνήθηκε πως έστειλε μηνύματα στον εν λόγω διαιτητή με τον οποίο τον καλούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΕΠΣΚ. Ο κ. Κουκουζέλης το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο επίμαχο ματς, αφού ήταν ο παρατηρητής διαιτησίας, πήρε στη συνέχεια το λόγο και αναφέρθηκε σε όλα τα γεγονότα που έγιναν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος του αγώνα. Ο κ. Κουκουζέλης επισήμανε πως θα φύγει ανακουφισμένος από τη συνεδρίαση, μετά την απολογία του κ. Κρανή πως δεν έκανε όσα του καταλογίζονται για να δημιουργήσει πρόβλημα στον ίδιο και στην Ένωση. Στο θέμα αυτό επανήλθε η συνεδρίαση, με τον κ. Παλάσκα να καταγράφει την διαδρομή του κ. Κρανή στα κοινά της ΕΠΣΚ (επισημαίνοντας από πού ξεκίνησε που συνέχισε και που…κατέληξε) για να τονίσει πως όσα έγιναν εγείρουν ηθικό ζήτημα για τον κ. Κρανή  (χαρακτηρίζοντάς τον πικραμένο γιατί δεν πήρε κάποια θέση στο Δ.Σ. για αυτό και κάνει όσα κάνει) και για την περαιτέρω ενασχόλησή του με το τοπικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Κρανής πιθανότατα θα παραπεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΚ για τα όσα του καταλογίζονται. Το λόγο έλαβαν στη συνέχεια και τα άλλα μέλη με τους περισσότερους να χαρακτηρίζουν ντροπή τα όσα έγιναν και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από τον κ. Κρανή.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο κ. Λάζαρος Μαντζιάρας ζήτησε από το Δ.Σ. να συντάξει επιστολή…συγγνώμης στην παράταξη Σαρρή, για την πολεμική του στάση απέναντι στο νικητή  των πρόσφατων εκλογών (πρόταση που δεν πέρασε, αφού ο κ. Παλάσκας ήταν σαφής πως δεν έκανε πόλεμο στον κ. Σαρρή, αλλά πως το συμφέρον του τοπικού ποδοσφαίρου ήταν η ΕΠΣΚ να συνταχθεί με τον κ. Γκαγκάτση). Στη συνέχεια ο κ. Παλάσκας αποκάλυψε πως  ο κ. Μαντζιάρας, σύμφωνα με το καταστατικό, δεν μπορεί να μετέχει στο Δ.Σ. της Ένωσης, αφού δραστηριοποιείται σε επιχείρηση αθλητικών ειδών της Καρδίτσας. Ο κ. Πάπαρης που πήρε το λόγο ζήτησε από το σώμα να αποφασίσει την έκπτωση του κ. Μαντζιάρα από το Δ.Σ., αφού υπάρχουν αποδείξεις πως ο κ. Μαντζιάρας συμμετέχει σε εμπορική δραστηριότητα που αντιβαίνει στο καταστατικό της Ένωσης. Η πρόταση έγινε δεκτή  κατά  πλειοψηφία (ο κ. Γιαννακόπουλος δεν πήρε θέση, ο κ. Κολοκύθας ζήτησε νομική ενημέρωση για το θέμα, ενώ ο κ. Κρανής διαφώνησε), με τον κ. Μαντζιάρα να μην αποδέχεται την απόφαση, αφού όπως τόνισε δεν έχει καμιά σχέση με το μαγαζί της ανιψιάς του, στην οποία υποστήριξε πως ανήκει. Ο κ. Παλάσκας κλείνοντας τη συνεδρίαση ζήτησε από τον κ. Μαντζιάρα να κινηθεί δικαστικά για να δικαιωθεί επισημαίνοντας πως αν δικαιωθεί «καλώς να επιστρέψει στο Δ.Σ.».
Η  συνεδρίαση περιλάμβανε και Ηλία Χατζή και το θέμα που δημιουργήθηκε με το εξώδικο της Ένωσης προς τον Καρδιτσιώτη παρατηρητή διαιτησίας της Σούπερ Λίγκα. Για το θέμα αυτό ο κ. Παλάσκας αποκάλυψε πως ο κ. Χατζής δηλώνει κάτοικος Πειραιά  και κατά συνέπεια το πρόβλημα Χατζή δεν είναι πρόβλημα της τοπικής Ένωσης, αλλά πρόβλημα άλλων.

Πηγή : thessalos.net

Facebook Comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Απόδεχομαι Περισσότ.

Privacy & Cookies Policy